عجينه عاديه خميره والحليب وبيضه ودقيق وقليل من الملح وتترك حتى تتخمر.
الحـــــشوه:
بيض مطبوخ +جبنة المثلثات او القوالب حسب الرغبه وهريسه او شطه..
تفـــــرد العجــينه ,,وتقطع إلى دوائر..
تترك جــانباً حتى ترتـــاح..
تم تاخدى كل دائره وتدهنيها بشطه وتتضعى فيها شريحه من البيض وقطعه من الجبنه
او ممكن تحطى اى حاجه انتى تحبيها مش لازم بيض
جبنه شيدر او رومي او لانشون
وممكن لحمه مفرومه
حسب الرغبه..
ثم تاخدى قطعه ثانيه من العجين وتضعيها فوقها..وتضغط على اطرافــــها بالشوكه..
وتترك حتى تتخمر وتجهزى أناء به زيت يكون غارق قليلا حتى تقومى بقلى الفطائر فيه..
وحتى يسخن الزيت تضعى فيه الفطائر وحاولى وانتى تقلي ان ترشى عليها الزيت الساخن بملعقه حتى تنتفخ وهى تقلى..
دجاج صدور مقطع قطع صغيرة فلفل حلو ( اخضر -اصفر -احمر) مقطع بشكل طولي قرن فلفل حار حبة بصلة مقطعة شوية ملفوف احمر صلصة الصويا حلوة ( ملعقة اكل) رز بسمتي ( مسلوق بماء وملح ) زيت فلفل اسود - ملح - زنجبيل الحين نحط شوية زيت ونحمس البصل فيها لين يقرب يلين ثم نضيف قطع الدجاج على البصل ونحركها لين تستوي اضيفي الفلفل الحلو والفلفل الحار والبهارات وقلبيها على النار الى ان تلين اضيفي صلصة الصويا الحلوة وقلبيها على النار جا دور الرز مستوي ومسلوق حطيه على الخضار الموجودة عندك وقلبيه كويس . خففي الحرارة مرة وغطي الرز لدقايق قليلة ويقدم وصحتيييييييييين
المقادير دجاجة +5 اكواب رز مسلوق نصف سلق ومصفى +بصلتين كبيرتين مقطعه شرايح+3 حبات بطاطس كبيرة مقطعه الى قطع كبيرة +ملعقه ثوم مطحون+برتقاله مقطعه قطع كبيرة+باكيت صلصة
ملعقتين بهارات مشكلة +ملعقه صغيرة ملح ليمون+ملعقه صغيرة زعفران+
ملح +نصف كأس زيت اوسمن او زبدة +نصف فنجان ماء كادي+نصف فنجان ماء ورد
الطريقه
نضع البصل والثوم مع الزيت في وعاء ونقلبه على النار شويه ونحط البرتقال عليه..
نضع الدجاج ونقلب شويه
نحط البهارات والصلصه وماء الورد وماء الكادي والزعفران والملح ..
ملح اليمون بعد ماتنضج المكونات كلها..ونقلب ونحط كاسه ونص ماء
ونهدي النار لحد ماتنضج الخلطة ..ملاحظة لاتكثروا الماء لو حسيتوا انها نقصت كتير
نص كاس زياده فقط..
الرز المسلوق
بعد ماحطينا الرز فوقها ..ملاحظة ..نجيب نصف فنجان ماء كادي مع شوية زعفران
وننقع الزعفران فيه ولما نحط الرز فوق الخلطة نرش فوقهم الزعفران مع ماء الكادي
ونخليه على النار هادئة جدا لحد مايشرب الماء..ونطفي النار ونتركه قليلا
5 دقايق ..بعدين نجيب طبق الغرف ونحط شوية رز من فوق الوجه ..في طبق التقديم
ونغرف الارز ونرص الدجاج والبطاطس ونرتب شكله